torsdag 15. oktober 2009

Reiseopplevelse - Klasse 10A på tur til Evje.

Skolen hadde nettopp begynt og klasse 10A på Lurahammaren ungdomskole skulle reise på klassetur til Evje 4 dager.
Været var veldig fint vær og klasse 10A gledet seg masse til og reise på klassetur. De hadde leid en buss som kurt (den ene reiselederen) skulle kjøre opp til Evje. De hadde med seg to foreldre som var reiseledere.

Første skikkelige dagen skulle de ut påpadletur. Det begynte med at den ene av båtene snudde rundt før de hadde begynt nesten. Og det ble mer båter som kveltret før de var framme. Det synes de andre var kjempe morsomt. Det var en lang og fin tur, de hadde fått opplevd veldig mye blant annet å se en ørn i sitt rede. I tillegg til å være en fin tur var dette god trening for elevene og det var også et stort pluss

Dag 3 på Evje kom og klassen begynte med og spise frokost som vanlig før de skulle ut og rafte. Det var dette de hadde gledet seg mest til på hele turen. De skulle på toppen av elv og rafte ned den, bølgene var store og mesteparten av klassen gledet seg som noen unger.
Og raftings innfridde til forventningene deres, d ble en vellykket tur.
En av elevene datt ut i vannet mellom to raftingpartier og det var hysterisk morsomt for de andre og de har ledd mange ganger av det i tiden etter rafting turen.
Den samme dagen hadde de klatring. De skulle klatre i et fjell og det var mange forsjellige plasser og klatre, og forsjellige vanskelighetsgrader å prøve seg på.
I begynnelsen slet mange, men etter hvert ble det lettere og da ble det kjekkere.
Nok en gang storkoste klassen seg. Så kom kvelden og det var igjen sengetid.

Den nest siste dagen kunne de velge hva de ville gjøre, noen var og spilte volleyball og bordtennis på campingplassen. Mens resten av dem ble med og satt på en banan bakk på en båt som skulle prøve å få dem av. De fikk 2 turer hver og den første gruppe var veldig gode og båten slett med å få dem av bananen, men det gikk til slutt. Den andre gruppen var lettere de hadde de to letteste elevene framme og de tyngste bak så bananen steilte og det gjorde det vanskeligere for dem.
Etter en tur til kjørte de hjem og ble med de andre og hadde en bordtennisturnering, etterfulgt av grilling ved bålet. De satt og fortalte skrekkhistorier til hverandre før de gikk til sengs.

Så kom den siste dagen på Evje og klasseturen var over for denne gangen.
Klassen hadde fått en opplevelse for livet og absolutt alle hadde det veldig kjekt på denne turen, så vi kan med andre ord si at turen var vellykket.

2 kommentarer:

André sa...

Et flott innlegg Krister. Det du kunne latt vær å ha med var for eksempel at skolen nettopp hadde begynt, at de spiste frokost før de skulle rafte og slike ting. Men ellers et veldig bra innlegg og det er bra at du sier noe om hvordan de følte etter at de hadde hatt de forskjellige opplevelsene.

Arne Reidar Hæåk sa...

Jeg er enig i mye av det André har skrevet. Det er lurt å kutte ut alt som har med "så gjorde vi det, neste dag gjorde vi det. Ellers er det bra at du skildre opplevelser. Teksten vil bli enda bedre og mer persnlig hvis du skriver i jeg-form